dru yoga

alt

Dru Yoga komt uit een oude traditie en heeft zich ontwikkeld tot een reeks praktisch toepasbare technieken. Deze vorm van yoga stelt iedereen in staat om lichaam hart en geest met elkaar in evenwicht te brengen en daarmee te ervaren wat het betekent om echt gezond te zijn.

Deze tak van yoga is in het westen geïntroduceerd door de ouders van Mansukh Patel, die zelf ingewijd werden door een van de stille meesters uit de Dru traditie. Mansukhs ouders hebben hem onderwezen vanuit de overtuiging dat vreugde en enthousiasme onmisbare elementen zijn om verandering in jezelf te realiseren. Die positieve houding is een van de kenmerken van Dru Yoga. In weinig yogalessen zal er zoveel worden gelachen als in een typische Dru Yogales.

Een belangrijk principe binnen de Dru Yoga is dat lichaam, emoties, en gedachten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit principe ontstonden de Energy Block Release (EBR) sequenties : reeksen van zachte lichaamsbewegingen die helpen om energetische en lichamelijke blokkades op te lossen. Hierdoor kunnen de emoties of negatieve gedachten die door deze blokkade veroorzaakt worden losgelaten.
Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd, omdat veel oefeningen de hartkracht stimuleren. Het hart kan beschouwd worden als een centrum van transformatie, door ons te richten op ons hart hebben we meer begripvoor onszelf, de ander en de situatie waar we ons in bevinden.

Om de levensenergie goed te laten stromen wordt in Dru Yoga veel aandacht besteed aan sequenties (oefenreeksen waar veschillende houdingen vloeiend in elkaar over gaan) en visualisatie. Deze twee aspecten zorgen tevens voor een beter lichaamsbewustzjn en concentratievermogen.

Dru Yoga werkt heel sterk op energetisch niveau. Door het regelmatig te beoefenen pel je als het ware de lagen van je bewustzijn al om tot je kern te komen. Dru Yoga leert je steeds meer vanuit je hart te leven en daardoor het hoogste in jezelf te vinden en aan te spreken.